20 DAAGSE AVONTUURLIJKE RONDREIS MYANMAR.

( Reisnummer : Myanmar 70 )

 

 

Dag 01 : Yangon.

Aankomst op het internationale vliegveld van Yangon. Transfer van het vliegveld naar het hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Aung Thapyay in het centrum van Yangon op basis van een standaard kamer. Dit hotel ligt zeer gunstig in het centrum van de stad, direct achter het beroemde Strand hotel  en op loopafstand van de Sule Pagode. (☼☼☼)

 

Dag 02 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding.  

 

Dag 03 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding.  

Transfer naar het busstation voor de nachtrit met een bus van het openbaar vervoer naar Hsipaw.

 

Dag 04 : Hsipaw.

Vroeg in de ochtend arriveert u in Hsipaw. Bij het busstation wordt u opgewacht door uw gids. De bagage wordt naar de guesthouse gebracht. Voor u zelf ook daarnaar toe gaat, brengt u met de gids eerst een bezoek aan de grote bevolkingsmarkt. Hierna gaat u door naar het hotel waar het ontbijt voor u klaar staat. Na het ontbijt is er tijd om te relaxen en eventueel de plaats te verkennen.

Rond 13.30 uur begint u met de gids aan een wandeling van ongeveer 4 uur in de landelijke omgeving, naar verschillende, traditionele Shan dorpen. U maakt hier kennis met het dagelijks leven van de bevolking en bezoekt onder andere een schooltje en een houten klooster. Aan het eind van de middag keert u terug naar de guesthouse.

2 nachten verblijft u in Mr. Charles Guesthouse in Hsipaw op basis van een superior kamer. (☼☼☼)

 

Dag 05 : Hsipaw.

Na het ontbijt neemt de gids u mee naar de oever van de Dokthawaddy rivier voor een boottocht door het afwisselende landschap van bergen, tuinen en dorpen. Onderweg maakt u een wandeling van ongeveer een uur naar een 150 jaar oud Shan klooster in het bos en bezoekt u een traditioneel Shan dorp. Hierna is er gelegenheid in de rivier te zwemmen, waarna u terugvaart naar Hsipaw. De totale excursie duurt ongeveer 4 uur. De rest van de middag kunt u op eigen gelegenheid te voet of per fiets Hsipaw verkennen.  De lunch is deze dag inbegrepen.

 

Dag 06 : Kyaukme.

Om 07.30 uur vertrekt u met een bus van het openbaar vervoer naar Kyaukme. De bus stopt in elk klein dorp onderweg en de chauffeur functioneert tevens als postbezorger. Rond 08.30 arriveert u in Kyaukme. De grote bagage wordt naar de guesthouse gebracht en opgeslagen. Onderleiding van een lokale gids begint u aansluitend aan de drie daagse trektocht in de omgeving van Kyaukme. Tijdens de trektocht maakt u uitgebreid kennis met het Shan volk en het Palaung volk, die hier nog leven zoals ze dat al eeuwen gedaan hebben. U loopt deze dag door een gebied, waar maar weinig westerse toeristen komen. Tijdens de trektocht verblijft u in eenvoudige lokale huizen en zijn alle maaltijden inbegrepen tot en met het avondeten  op laatste dag. (☼)

N.B. : Deze trektocht kan eventueel worden verlengd tot maximaal 6 dagen tegen extra kosten. Met een langere trektocht kunt u dorpen bereiken die nog meer afgelegen liggen. De bereikbaarheid van gebieden en de route van de tocht wordt mede bepaald door de omstandigheden van het moment en is te allen tijde onder voorbehoud van de toestemming van de overheid.

 

Dag 07 : Trektocht.

Voortzetting van de trektocht.

 

Dag 08 : Kyaukme.

In de loop van de middag eindigt de trektocht en wordt u terug naar Kyaukme gebracht.

 

Overnachting in het eenvoudige hotel Yone One Love in Kyaukme. ( ☼☼)

 

Dag 09 : Mandalay.

In de loop van de ochtend wordt uw bagage naar het treinstation van Kyaukme gebracht. Rond 11.00 uur vertrekt de trein naar Pyin Oo Lwin. De zitplaatsen in de trein zijn door ons voor u gereserveerd. De spectaculaire treinrit voert u langs dorpen en velden en over de beroemde Gokteik Deze brug werd gebouwd in 1901 door constructeurs van de Pennsylvania Steel Company en was toen de tweede hoogste spoorbrug ter wereld. Indien er geen vertraging optreed, arriveert u rond 16.00 uur in Pyin Oo Lwin.

Pyin Oo Lwin ligt op 70 kilometer afstand van Mandalay en op een hoogte van 1200 meter op het Shan plateau. De stad werd gesticht in 1896 als een zogenaamde Hill Station. Vanuit de toenmalige hoofdstad Mandalay gebruikten de Britten deze plaats in om hun Country Style buitenhuizen te bouwen en te verpozen in de frisse en gezonde berglucht. De stad werd door hen Maymyo genoemd, naar de kolonel May van de 5th Bengal Infantry, die hier in de tachtiger jaren van de 19e eeuw was gestationeerd. Maymyo fungeerde in feite als het zomerhoofdkwartier van de Britten en de prachtige door hen aangelegde bloementuinen vormen tegenwoordig de Botanische tuinen van Kandawgyi Gardens. Pyin Oo Lwin ligt aan de beroemde Burma Road, die gedurende de tweede wereldoorlog in belangrijke verbindingsweg vormde tussen de havensteden van Brits Indië en het front in China.

Aansluitend wordt u per gedeelde taxi van Pyin Oo Lwin naar Mandalay gebracht. Dit is een eenvoudige taxi van het openbaar vervoer.

N.B. : Indien gewenst kunnen wij u ook vanuit Mandalay laten ophalen door een luxe auto of busje tegen extra kosten.

 

Mandalay ligt aan de oever van de brede Irrawaddy rivier en was, in de tweede helft van de negentiende eeuw, de hoofdstad van het land tijdens de Britse overheersing. In het centrum van de grote stad is nog het grote vierkante paleisterrein te zien van de voormalige koningen. Daarnaast vindt u in de stad veel antieke tempels en kloosters. Aan de oever van de rivier op enkele kilometers ten zuiden van de stad liggen de tempel complexen van Sagaing en Ava. Zeer de moeite van een bezoek waard is ook de zusterstad Amarapura met veel functionerende boeddhistische tempels en kloosters.  Over het aangrenzende meer ligt de langste teakhouten brug ter wereld, U Beins brug. Vooral rond zonsondergang is deze brug zeer levendig en fotogeniek, door in de koelte van de namiddag en de avond flanerende bevolking en boeddhistische monniken. Mandalay heeft ook een interessante wijk, waar handwerkslieden in de openlucht religieuze beelden en versieringen maken van hout, marmer en lakwerk.

3 nachten verblijft u in het eenvoudige hotel Emerald Land in Mandalay op basis van een standaard kamer. Dit kleinschalige budget hotel ligt centraal in Mandalay, even ten westen van het paleis vierkant en op loopafstand van rivier en het centrum. De kamers liggen op de begane grond rond een binnentuin en beschikken over een terras. Het hotel beschikt verder over een eenvoudig restaurant en een zwembad. (☼☼)

 

Dag 10 : Mandalay.

Gehele dag ter vrije besteding.  

 

Dag 11 : Mandalay.

Gehele dag ter vrije besteding.  

 

Dag 12 : Bagan.

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht voor de busrit met een airconditioned bus van het openbaar vervoer van Mandalay naar Bagan, waar u in de loop van de middag aankomt. Na aankomst In Bagan wordt u naar het hotel gebracht.

Bagan is het de grootste bezienswaardigheid in Myanmar. Deze verlaten antieke stad aan de oever van de Ayeyarwady rivier beslaat 40 vierkante kilometer. Deze World Heritage Site is een van de grootste archeologische bezienswaardigheden in Azië. U kunt hier de bedrijvige Shwe Zi Gon Pagode bezoeken, de grottempel Kya-Sit-Thar Umin, Gu-byauk-gyi uit de 13e eeuw, de massieve Htilo-Minlo met haar terrassen, Ananda tempel met de 4 houten Boeddha`s, de piramidevormige Dhammayangyi tempel, Dhamma-ya-za Pagoda en de Sitana Gyi Pagode in Sri Lanka stijl.

3 nachten verblijft u in het budget hotel Nyaung U Thante in Nyaung U op basis van een superior kamer. Het hotel beschikt over een restaurant en een grote tuin met zwembad. De zeer levendige plaats Nyaung U ligt op korte afstand van Bagan en aan de noordelijke rand van de archeologische zone. (☼☼☼)

 

Dag 13 : Bagan.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 14 : Bagan.

Gehele dag ter vrij besteding.

 

Dag 15 : Kalaw.

In de vroege ochtend wordt u naar het busstation gebracht voor rit met een bus van het openbaar vervoer naar Kalaw via Meiktila. Aankomst in Kalaw rond 17.00 uur. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht.

 

Overnachting in het middenklasse hotel Dream Villa in Kalaw op basis van een superior kamer.  Dit kleinschalige hotel is een voormalige Britse villa en ligt landelijk in het centrum van Kalaw. (☼☼☼)

Winkeltjes en eenvoudige restaurants liggen op loopafstand. Het hotel zelf heeft een restaurant in een oude villa in dezelfde straat op 3 minuten loop afstand.

 

Dag 16 : Inle meer.

Deze dag fiets u naar het Inle meer. Dit is zonder meer de mooiste manier om bij het Inle meer aan te komen. De tocht start met een korte autorit naar Aung Ban. Vandaar fiets u in ongeveer 5 uur, voornamelijk bergafwaarts, over onverharde wegen naar de plaats Indain, aan de westoever van het Inle meer. U ziet onderweg verschillende Pa O dorpen, waar zelden toeristen komen.  De lunch wordt gebruikt in een van de dorpen onderweg. In Indain bezoekt u de antieke restanten van de beroemde tempel. Hierna wordt u per boot u naar uw hotel gebracht, waar de bagage inmiddels ook is aangekomen.

Het Inle meer is 22 kilometer lang, 11 kilometer breed en ligt 875 meter boven de zeespiegel. Deze grote plas water is slecht 2 tot 3 meter diep en wordt omgeven door  hoogvlaktes en de in nevelen gehulde  Shan bergen. De dorpen rondom het meer worden voornamelijk bewoond door het Intha volk. Het Intha volk woont in huizen op palen aan de  oever van het meer en verbouwen vele soorten groente en bloemen in drijvend tuintjes. Heel bijzonder is de beenroeitechniek, waarmee zij hun kleine kano`s voortbewegen.

De markten in de omgeving hebben een cyclus van 5 dagen. Er is dus maar eens in de 5 dagen markt in verschillende elk dorpen. Een van ochtenden kunt u een bezoek brengen aan een van deze marktplaatsen. 

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel La Maison Birmane op basis van een bungalow. Dit is een mooi, verzorgd, kleinschalig hotel in Nyaung Shwe. De kamers zijn houten bungalows in een grote tuin. Het hotel ligt op minder dan 10 minuten lopen van het centrum van Nyaung Shwe. (☼☼☼)

 

Dag 17 : Inle meer.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 18 : Inle meer.

Gehele dag ter vrije besteding.   

 

Dag 19 : Yangon.

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Yangon.

Overnachting in het middenklasse hotel Aung Tha Pyay op basis van een Deluxe kamer. (☼☼☼)

 

Dag 20 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Yangon voor het vertrek van uw internationale vlucht.

 

 

20 DAAGSE AVONTUURLIJKE RONDREIS MYANMAR.

 

Prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 2 personen :

 

Arrangement Myanmar, 20 dagen / 19 nachten ( 01/10/15 tot 31/03/16 )                                    :     1480,-

Arrangement Myanmar, 20 dagen / 19 nachten ( 01/04/16 tot 30/09/16 )                                    :     1380,-

Arrangement Myanmar, 20 dagen / 19 nachten ( 01/10/16 tot 31/03/17 )                                    :     1480.

 

Prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 4 personen :

 

Arrangement Myanmar, 20 dagen / 19 nachten ( 01/10/15 tot 31/03/16 )                                    :     1370,-

Arrangement Myanmar, 20 dagen / 19 nachten ( 01/04/16 tot 30/09/16 )                                    :     1270,-

Arrangement Myanmar, 20 dagen / 19 nachten ( 01/10/16 tot 31/03/17 )                                    :     1370,-

 

Bijkomende kosten per boeking ( verplicht ) :

Administratie kosten                                                                                                                       :        25,-

Calamiteitenfonds                                                                                                                           :          2,50

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening

 

Eventuele toeslagen per persoon in Euro :

Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik                                                                         : op aanvraag.

Hoogseizoen toeslagen december / januari                                                                                  : op aanvraag.

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle genoemde accommodatie op basis van logies en ontbijt.

5 x lunch.

3 x avondeten.

Auto met airco en chauffeur op elke locatie tijdens de excursies.

Alle transfers. ( conform programma en deels met openbaar vervoer )

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Begeleiding tijdens de trektochten en fietstochten.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Huurfietsen tijdens de fietstochten.

Binnenlandse vluchten :

( 1 x Air Mandalay, Air Bagan, Asian wings, Yangon Airways, Air Kanbawsa of Mann Yadanarpon Airlines. )

Hoogseizoen toeslagen.

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Toeslagen kerst en nieuwjaar periode. ( op aanvraag )

Kerstdiner en/of Nieuwjaarsdiner i.v.t.

( deze zijn in sommige hotels verplicht en komen extra op de reissom )

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

lokale vertrek luchthavenbelasting Myanmar. ( Ter plaatse door u te voldoen : 10,- US$ p.p. / o.v.v.w.)

 

Voorwaarden :

Prijzen zijn op basis van 2 personen in 1 tweepersoonskamer of 4 personen in 2 tweepersoonskamer. Prijzen vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid in de tariefklasse. Alle in het programma genoemde tijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijziging. Een dag ter vrije besteding betekent, dat u geen programma heeft op die dag. Uw officiële gids of onze lokale agent zullen voor u bereikbaar blijven ingeval van noodsituaties. Extra programma kunt u ter plaatse regelen via onze agent en via uw gids, maar dan uitsluitend onder de verantwoordelijkheid  van onze agent. Regelt u zelf een excursie buiten onze lokale agent om, dan valt dat niet onder onze verantwoordelijkheid. Indien u uw gids op een vrije dag wilt gebruiken voor het maken van extra tochten, dan is dat niet inbegrepen in de reis en dient u deze ter plaatse voor die diensten te betalen. Prijzen voor extra excursies worden door onze agent met u overlegd en afgesproken. Voor verdere voorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

 

Alle genoemde arrangementsprijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijziging.  

 

Strand verlenging Ngapali Beach : 

Dit programma kan verlengd worden met enkele dagen verblijf aan het strand van Ngapali Beach aan de westkust van Myanmar. ( Golf van Bengalen ) U vliegt dan van Heho niet naar Yangon, maar naar Thandwe. Na uw verblijf in Ngapali Beach vliegt u van Thandwe rechtstreeks terug naar Yangon. Er zijn hotels beschikbaar vanaf eenvoudig ( ☼☼ ) tot luxe ( ☼☼☼☼☼ ). Alle hotels liggen direct aan het strand. Dee eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. De prijs van de verlenging hangt af van uw hotel keuze en kan door ons in overleg met u worden vertrekt. Wij bieden in Ngapali Beach ook een tweedaagse Strand Safari aan met een overnachting in een dorpshuis. De strandverlenging Ngapali Beach is niet  mogelijk in het regenseizoen.

 

Aanvullende excursies :

Wij hebben sommige dagen in verschillende steden vrij gelaten voor diegenen, die op eigen gelegenheid plaats en omgeving verder willen verkennen. U kunt er ook voor kiezen dit programma nog verder in te vullen met aantrekkelijke excursies. Zie voor extra excursie programma en prijzen onze aparte excursie lijst.

 

Avontuurlijke verlengingen :

Wij hebben nieuw in ons programma een avontuurlijk 6 daagse arrangement Golden Rock, Mawlamyaing en Hpa An vanuit Yangon. Vraagt u ons naar deze en andere  mogelijkheden.

 

Hotel accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waardering systeem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxere kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

 

Informatie fietstochten :

Er wordt gebruik gemaakt van mountainbikes met brede banden en versnellingen. Indien u boven een gemiddelde lengte bent, vernemen wij graag van u met welke lengte wij rekening moeten houden, zodat wij de juiste maat fiets kunnen verzorgen. Uw gids zorgt voor een fietshelm en flessen mineraal water. Er wordt regelmatig gestopt voor een foto, een bezoek aan een dorpje en een kopje thee in een eethuisje.

Tijdens de fietstocht van Aung Ban ( bij Kalaw ) naar de plaats Indain aan het Inle meer rijdt u over een brede, deels stenige weg. In het eerste deel van de tocht  fietst u enkele malen heuvel op. Dat is niet bijzonder lastig, maar kan wel inspannend zijn vanwege de hoogte en de temperatuur. Ons advies is, op die stukken gebruik te maken van de laagste versnelling, kalm aan te doen of eventueel naar boven te lopen en regelmatig uit te rusten in de schaduw. Er is volstrekt geen haast bij. Het laatste uur rijdt u zelfs alleen nog maar naar beneden. Hoewel het fietsen daar vanzelf gaat, adviseren wij u uw snelheid steeds hier steeds onder controle te houden en tijdig bij te remmen met beide handremmen. Het is verleidelijk daar volledig los te gaan, maar een valpartij ligt hier op  de loer. De gids heeft een First Aid Kit bij zich. Wij raden u echter aan, ook zelf te zorgen voor wat pleisters, jodium en verbandmiddelen. Zodra u met de fietstocht bent gestart is er feitelijk geen weg meer terug. Overlegt u daarom met de gids, wat u aankunt. Een alternatief is de fietstocht geheel te maken langs de verharde weg naar het Inle meer. Deze is echter beslist minder mooi. U arriveert rond 14.00 uur in Indain om deze plaats te kunnen bekijken alvorens u met de boot naar het hotel wordt gebracht. Met al deze voorzorgsmaatregelen, is deze hele fietstocht niet bijzonder lastig en kan gemaakt worden door eenieder, die beschikt over fietservaring, een redelijke conditie en een goede gezondheid. Bij twijfel, kunt u bij ons altijd meer informatie krijgen over fietstochten en trektochten.

 

Trektochten  Myanmar :

Neemt u tijdens de trektocht niet te veel bagage mee, maar uitsluitend wat u nodig heeft voor de dagen van de trektocht. Wat u meeneemt moet u zelf dragen. Ons advies is daarvoor een klein opvouwbaar dag rugzakje mee te nemen van huis. Goede wandelschoenen met profielzolen zijn onontbeerlijk. Dit hoeven echter beslist geen zware bergschoenen te zijn, want die zijn u alleen maar tot last tijdens het overige deel van uw reis. Neemt u zelf een kleine verbanddoos mee met verband, rekverband, (blaren)pleisters, talkpoeder, ontsmettingszeep en jodium. Tegen de insectenbeten adviseren wij een DEET houdend middel en smeert u daar ook overdag alle onbedekte huiddelen mee. Vanwege de sterke kracht van de tropenzon zijn een hoed en goede zonnebril onontbeerlijk. Draagt u vooral ruime katoenen kleding en `s avonds een lange broek en een shirt met lange mouwen. Extra ondergoed en sokken is belangrijk. Vanwege vochtverlies is het noodzakelijk veel en regelmatig te drinken. Een klein handdoekje kan zeer goed van pas komen. Vanwege het verblijf in zeer eenvoudige accommodatie raden wij u aan een dunne lakenzak mee te nemen. Een slaapzak is niet noodzakelijk. U slaapt in de dorpshuizen en kloosters op een matje op de vloer. Indien u op een zachte ondergrond wilt slapen, dan dient u een voorziening daarvoor zelf mee te nemen. Volgt u te allen tijde de aanwijzingen van de lokale gids op. Paspoort en waarde papieren dient u tijdens de trektocht bij u te dragen. Deze laat u niet achter in het hotel of geeft u beslist niet mee met een kofferwagen. Bij twijfel, kunt u bij ons altijd meer informatie krijgen over fietstochten en trektochten.

 

Internationale vluchten :

Wij kunnen voor u ook de internationale vluchten reserveren, conform de tarieven en voorwaarden van de door u gewenste maatschappij. Wij maken dan voor u een offerte op datum inclusief de internationale vluchten.

 

OP MAAT :

Dit is een van de vele programma`s, die wij u kunnen aanbieden. Kijkt u voor alle mogelijkheden op onze website. Alle programma`s kunnen met elkaar worden gecombineerd of aangepast aan uw persoonlijke wensen, interesses en fysieke conditie. Alles kan geheel voor u op maat worden gemaakt. Voor specifieke vragen en verzoeken kunt u ons te allen tijd mailen of telefonisch contact met ons opnemen.  Wij nemen de tijd voor u. 

 

Prijzen zijn geldig voor boekingen tot 01/03/16.

Prijzen zijn geldig voor reizen tot 30/09/16.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000