BASIS PROGRAMMA`S TEGEN EEN LAGE PRIJS.

Wij zijn met onderstaande speciaal geselecteerde reizen uitgegaan van een compleet en met zorg door ons samengesteld programma naar buitengewone plaatsen. Dit zijn niet per definitie onze goedkoopste reizen. Wij kunnen u ook een basis programma aanbieden, waarbinnen veel ruimte is voor een verkenning van de bezienswaardiger op eigen gelegenheid. U heeft dan een programma met uitsluitend accommodatie en transfers tussen de verschillende plaatsen inbegrepen voor een lage prijs. Het verdere programma vult u dan zelf ter plaatse in. Ook deze programma`s kunnen wij aanpassen aan het voor u beschikbare aantal dagen en aan uw budget. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

 

20 dagen individuele rondreis Java en Bali.

( Reis Java : 81 )

 

Dag 01 : Jakarta.

Aankomst op het internationale vliegveld van Jakarta. Aansluitend wordt u naar het hotel in Jakarta gebracht.

De verdere dag is ter vrije besteding.

Overnachting in het middenklasse hotel Aston Marina op basis van een standaard kamer. Dit comfortabele hotel ligt aan de rand van de oude beneden stad Kota en biedt uitzicht over de Java zee. Het hotel beschikt over een goed restaurant en een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Bogor.

Na het ontbijt maakt u een rondrit door de stad Jakarta. U bezoekt de oude houthaven Sunda Kelapan het Fatahila plein met het VOC stadhuis en de Pasar Ikan. Hierna verlaat u de stad en rijdt u Bogor, het voormalige Buitenzorg, waar u aan het begin van de middag aankomt. De verdere dag is ter vrije besteding.

Overnachting in het middenklasse hotel The 101 op basis van een standaard kamer. Het hotel ligt in het centrum van Bogor en op loopafstand van de ingang van de plantentuin. Het hotel beschikt over een zwembad en een goed restaurant.  (☼☼☼☼)  

 

Dag 03 : Bandung.

Aan het begin van de ochtend maakt u, onder leiding van een speciale gids, een uitgebreide wandeling door de beroemde plantentuin bij het voormalige paleis van de Nederlandse Gouverneur Generaal. In de tuin staat het monument, dat werd opgericht ter nagedachtenis aan lady Stamford Raffles, de echtgenote van de latere stichter van Singapore. Na het bezoek aan de plantentuin verlaat u Bogor en rijdt u langs de theetuinen van de Puncak naar Bandung. Rond 15.00 uur arriveert u in Bandung. 

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Savoy Homann op basis van een Deluxe kamer. Dit sfeervolle hotel uit de Nederlandse tijd is nog deels gebouwd in de oude Art Deco stijl en ligt in het centrum van de stad Bandung met de bekende winkelstraat Braga op loopafstand. Het hotel beschikt over een goed restaurant en een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 04 : Bandung.

Deze dag maakt u een excursie naar de stad Lembang en de vulkaan Tangkuban Prahu. U ziet verschillende kraters van de vulkaan en kunt eventueel een wandeling maken naar de bodem van een van deze kraters. Hierna bezoekt u de vulkanische warmwaterbaden van Ciater. Halverwege de middag keert u terug naar het hotel. De verdere middag is ter vrij besteding.

 

Dag 05 : Yogyakarta.

Na het ontbijt wordt u naar het station van Bandung gebracht. U maakt vervolgens de treinreis in de Executive Class van de Argo Wilis trein of de Lodaya trein van Bandung naar Yogyakarta. De gids reist met u mee in de trein.

Aankomst in Yogyakarta rond 15.00 uur. Aansluitend wordt u naar het hotel in Yogyakarta gebracht. De verdere middag is ter vrije besteding.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel The 101 op basis van een Superior kamer. Het hotel ligt aan de rand van het centrum van Yogyakarta, bij de zogenaamde witte paal, aan een gezellige winkelstraat en beschikt over een goed restaurant en een middelgroot zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 06 : Yogyakarta.

Na het ontbijt maakt u een rondrit door de stad en bezoekt u de Kraton, het paleis van de Sultan van Yogyakarta, een Zilver-, een Batik- en een Wajangpoppen werkplaats. Hierna keert u terug naar het hotel. De verdere middag is ter vrije besteding. In de vooravond kunt u op eigen gelegenheid een wandeling maken over de bekende avondmarkt Malioboro. Met de fietstaxi bereikt u vanuit het hotel de avondmarkt Malioboro in ongeveer 10 minuten.

 (niet inbegrepen)

 

Dag 07 : Yogyakarta.

In de koelte van de ochtend brengt u een uitgebreid bezoek aan het beroemde Boeddhistische Borobudur tempel complex. De Borobudur ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Yogyakarta. Na dit bezoek keert u terug naar het hotel. De middag is ter vrije besteding.

`s Avonds gebruikt u het diner met een voorstelling van klassieke Javaanse dansen.

 

Dag 08 : Surakarta.

De dag begint met een bezoek aan het Hindoeïstische Prambanan tempelcomplex. De sierlijke hoge Candi`s uit de 9e eeuw liggen op een half uur rijden ten oosten van Yogyakarta. De reliëfs op de muren beelden onder andere het beroemde Ramayana epos uit. Hierna rijdt u door naar Surakarta / Solo. Daar maakt u een rondrit door de Sultansstad Surakarta, oude hoofdstad van het legendarische rijk Mataram. U krijgt een uitgebreide rondleiding door de Kraton van de Susuhunan van Solo. De ochtend wordt afgesloten met een wandeling over de markt Triwindu.  De verdere middag is ter vrije besteding.

Overnachting in het middenklasse hotel Lor Inn Solo in Surakarta op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel beschikt over een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 09 : Malang.

Deze dag maakt u een lange autorit van Surakarta naar Malang op Oost Java. U rijdt door het afwisselende vulkanische landschap van oost Java, langs plaatsen als Madiun en Kediri en langs het meer van Selorejo. De lunch onderweg is inbegrepen.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Atria in Malang op basis van een Deluxe kamer. Dit keurig verzorgde hotel ligt aan de rand van het centrum van de stad en beschikt over een goed restaurant en een klein zwembad.

(☼☼☼☼)

 

Dag 10 : Malang.

In de ochtend maakt u allereerst een ontspannen rondrit door de stad Malang. U kunt koffie drinken bij het restaurant Toko Oen. Hierna volgt een korte rit naar Singosari, waar u de gelijknamige, kleine Javaanse tempel bezoekt met haar beroemde grote wachter beelden. De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 11 : Kalibaru.

Na het ontbijt rijdt u verder oostwaarts naar de kleine plaats Kalibaru. Aankomst bij het hotel halverwege de middag. Aan het eind van de middag kunt u op eigen gelegenheid nog een wandeling maken over de plantages.

Overnachting in het eenvoudige hotel Kalibaru Cottages. Dit nette hotel ligt op de zuidhelling van de grote vulkaan Raung en tussen de koffieplantages. (☼☼☼☼)

 

Dag 12 : Lovina Beach.

Autorit van Kalibaru naar Lovina op het eiland Bali. Met het autoveer vaart u van Ketapang, op de oostkust van Java, naar Gilimanuk op de westpunt van het eiland Bali. Vanaf Gilimanuk wordt de rit vervolgd langs de savanneachtige noordkust naar de plaats Lovina. Na aankomst bij het hotel, rond lunchtijd, nemen de chauffeur en de gids afscheid van u en rijden terug naar Java. In Lovina beschikt u niet over auto, chauffeur en gids.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Sunari in de plaats Lovina Beach op basis van een standaard kamer. Dit sfeervolle hotel ligt aan het strand en ook direct bij het levendige centrum van Lovina met restaurants en winkeltjes op loopafstand. Het hotel beschikt over een grote tuin met lagune zwembad en een goed restaurant. Op loopafstand vindt u een grote variatie aan kleine restaurants.  (☼☼☼☼)

 

Dag 13 : Lovina Beach.

Gehele dag ter vrije besteding.

U kunt relaxen aan het zwembad of aan het strand of wandelen of fietsen in de vlakke omgeving. Het is hier ook mogelijk in de vroege ochtend een boottocht te maken op zee, op zoek naar dolfijnen. ( Facultatief / niet inbegrepen / vooraf extra te reserveren )

 

Dag 14 : Ubud.

De dag begint met een autorit langs de noordkust naar de grote plaats Singaraja. Even voorbij Singaraja rijdt u vervolgens over een zeer spectaculaire weg met veel haarspeldbochten hoog de bergen in naar het centrale deel van het eiland en naar het grote kratermeer van de vulkaan Batur. Op weg naar boven kunt u ook genieten van een prachtige terugblik op de noordkust en bij helder is het mogelijk tot aan Lombok en Sumbawa te kijken. Het culturele hoogtepunt van de dag is het bezoek aan de grote moeder tempel van Bali, Besakih. Een Balinese lunch is deze dag inbegrepen. De dag wordt afgesloten met een wandeling door de koninklijke badplaats Goa Gaja, de zogenaamde olifantengrot. Hierna wordt u naar het hotel in Ubud gebracht.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Champlung Sari in Ubud. Dit hotel ligt in het gezellige centrum van Ubud en op zeer korte loopafstand van alle winkeltjes en restaurants. Ondanks de centrale ligging heeft het hotel een grote rustige binnentuin met zwembaden. (☼☼☼☼)

 

Dag 15 : Ubud.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt vanuit Ubud prachtige wandelingen maken in de omgeving, langs dorpen en rijstvelden. Eventueel kunt u bij reservering nog aanvullende excursie boeken.

 

Dag 16 : Ubud.

 

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 17 : Sanur.

Na het ontbijt wordt u uit het hotel in Ubud opgehaald en in ongeveer anderhalf uur naar het hotel in Sanur gebracht. 

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Segara Village in de badplaats Sanur op basis van een Deluxe kamer. Dit gemoedelijke en sfeervolle hotel ligt direct aan het brede koraal zandstrand van Sanur en beschikt over een goed restaurant een grote tuin met zwembad en een Beach Club. De kamers zijn in bungalowstijl en hebben een terras of balkon. (☼☼☼☼)

 

Dag 18 : Sanur.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 19 : Sanur.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 20 : Sanur.

In de loop van de dag volgt de transfer van een klein half uur naar het internationale vliegveld van Bali

 

20 dagen individuele rondreis Java en Bali.

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 2 personen :

 

Arrangement Java / Bali, 20 dagen / 19 nachten                                                                    : v.a.   1650,-

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 4 personen :

 

Arrangement Java / Bali, 20 dagen / 19 nachten                                                                    : v.a.    1450,- 

 

 

Bijkomende kosten per boeking ( verplicht ) :

Administratie kosten                                                                                                                          :        25,-

Calamiteitenfonds                                                                                                                              :          2,50

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening

Visa                 : Verkrijgbaar bij binnenkomst : US $ 35,- per visum.

 

Eventuele toeslagen per persoon in Euro :

Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik                                                                           :         660,-

Toeslag hoogseizoen van juli tot en met september                                                                       :           95,-

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

Alle genoemde transfers.

2 x lunch.

1 x diner.

Busje met airco en chauffeur gedurende het arrangement van Jakarta  tot en met Bandung.

Busje met airco en chauffeur gedurende het arrangement van Yogyakarta  tot de aankomst in Lovina.

Nederlands of Engels sprekende gids op Java.

Engels sprekende gids tijdens de excursie op Bali.

Alle genoemde excursies.

Alle entreegelden.

Reservering trein Bandung – Yogyakarta.

Veerboot Java – Bali.

Lokale hotel belastingen.

Overnachtingen en maaltijden chauffeur en gids.

Lege terugrit auto, chauffeur en gids.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Hoogseizoen toeslagen. ( zie toeslagen )

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa Indonesië : kosteloos of 35,- Euro per visum

 

Bovenstaande bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Internationale vluchten :

Wij kunnen voor u ook de internationale vluchten reserveren, conform de tarieven en voorwaarden van de door u gewenste maatschappij. Wij maken dan voor u een offerte op datum inclusief de internationale vluchten.

 

Aanvullend :

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening.

 

Voorwaarden :

Prijzen zijn op basis van 2 personen in 1 tweepersoonskamer of 4 personen in 2 tweepersoonskamer. Prijzen vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid in de tariefklasse. Alle in het programma genoemde tijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijziging. Een dag ter vrije besteding betekent, dat u geen programma heeft op die dag. Uw officiële gids of onze lokale agent zullen voor u bereikbaar blijven ingeval van noodsituaties. Extra programma kunt u ter plaatse regelen via onze agent en via uw gids, maar dan uitsluitend onder de verantwoordelijkheid  van onze agent. Regelt u zelf een excursie buiten onze lokale agent om, dan valt dat niet onder onze verantwoordelijkheid. Indien u uw gids op een vrije dag wilt gebruiken voor het maken van extra tochten, dan is dat niet inbegrepen in de reis en dient u deze ter plaatse voor die diensten te betalen. Prijzen voor extra excursies worden door onze agent met u overlegd en afgesproken. Voor verdere voorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

 

Alle genoemde arrangementsprijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijziging.  

 

Hotel accommodatie :

Het is belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

 

OP MAAT :

Dit is een van de vele programma`s, die wij u kunnen aanbieden. Kijkt u voor alle mogelijkheden op onze website. Alle programma`s kunnen met elkaar worden gecombineerd of aangepast aan uw persoonlijke wensen, interesses en fysieke conditie. Alles kan geheel voor u op maat worden gemaakt. Voor specifieke vragen en verzoeken kunt u ons te allen tijd mailen of telefonisch contact met ons opnemen.  Wij nemen de tijd voor u. 

 

Vanaf prijzen zijn geldig voor reizen tot 30/09/21.

Vanaf prijzen zijn geldig voor boekingen tot 30/06/21.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000