Hieronder vindt u twee voorbeelden van rondreizen door Myanmar.

U kunt al onze rondreizen combineren met een festival, bijvoorbeeld het Phaung Daw oo fetival op het Inler meer. Daarvoor moet uiteraard wel rekening gehouden worden met de dagen waar op het festival plaats vindt.  

Phaung Daw Oo Festival :

Op het Inle meer vindt jaarlijks in de loop van de maanden september en oktober het zeer bijzondere Boeddhistische festival Phaung Daw Oo Kyaung. De exacte data worden aan de hand van de boeddhistische maankalender meestal vastgesteld rond november het jaar daarvoor. Het festival duurt in totaal twee weken. Gedurende deze periode wordt een belangrijke lokale Boeddha figuur in een processie met veel versierde boten van dorp naar dorp gevaren. De traditionele been-roei bootraces vinden tijdens het festival plaats aan het begin en aan het eind. Wij kunnen uw rondreis door Myanmar zo inrichten, dat u een deel van de processie kunt meemaken. U beschikt dan deze dag(en) over een privé boot en een gids, om de processie en de bootraces mee te kunnen meebeleven vanaf het water. De beste data in 2019 zijn 5 oktober en 16 oktober. Op die dag gebeurt alles in de nabijheid van Nyaung Shwe, gelegen aan de noordzijde van het Inle meer. Dit is een kleine maar zeer levendige plaats met veel restaurants en een avondmarkt en goede accommodatie.

Hoewel er de afgelopen jaren tijdens dit festival relatief weinig toeristen waren, is de belangstelling groeiend.  U kunt het dus nu nog in een relaxte sfeer meemaken.

 

De data voor 2020 :   ( Data voor 2021 nog niet bekend )

Het Phaung Daw Oo festival vindt in 2020 plaats van 17 oktober tot en met 3 november. 

23/10/20 : Processie van Lin Kin naar Nyaung Shwe in de vroege ochtend.

23/10/20 : Aankomst bij Nyaung Shwe met bootraces.

31/10/20 : Langste processie van Kyine Kham naar Mine Pyoe.

03/11/20 : Bootraces bij de Paung Daw Oo Pagode. Dit is de mooiste dag om het festival mee te maken.

 

Wij kunnen de aanvangsdatum en de volgorde van uw rondreis door Myanmar aanpassen aan de data van het festival op basis van de volgende richtlijnen :

  

 

INDIVIDUELE RONDREIS MYANMAR INCLUSIEF HET UNIEKE PAS GEOPENDE LOIKAW GEBIED TEN ZUIDEN VAN HET INLE MEER.

MOGELIJKHEID HET PHAUNG DAW OO FESTIVAL TE BEZOEKEN.

( Reisnummer 73 )

Dag 01 : Yangon.

Aankomst op het internationale vliegveld van Yangon. Aansluitend volgt de transfer van ongeveer 30 minuten van het vliegveld naar het hotel.

3 nachten verblijft u in het comfortabele, middenklasse hotel Chatrium Royal lake op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt bij het Kandawgyi meer, aan de rand van het oude centrum van de stad Yangon een beschikt over meerdere restaurants, een gezellige bar en een groot zwembad. (☼☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding. ( Deze dag kan eventueel met een extra excursie naar keuze worden ingevuld )

 

Dag 03 : Yangon.

Er is nog een ander Yangon, waar de tijd lijkt stil te staan. Deze ochtend neemt uw gids u mee naar wijken waar vrijwel nooit toeristen komen. Om helemaal op te gaan in het echte leven wordt deze dag gebruik gemaakt van taxi, trein, veerboot en Trishaw.  Uw gids regelt alles en leidt u overal doorheen. In een levendige afwisseling bezoekt markten, kleine werkplaatsen van religieuze benodigdheden en tempel versieringen. U steekt de Yangon rivier over om Dalat Town, de landelijke kant van de stad te zien. Vanuit een koloniaal station maakt u een ritje met een antieke trein. Rond lunchtijd keert u terug naar uw hotel.

Aan het eind van de middag wordt u uit het hotel opgehaald voor een rondrit door de stad. Tegen zonsondergang komt de stad tot leven. Het hoogtepunt van de rondrit is een bezoek aan de verlichte Shwedagon Pagode. U maakt een wandeling over een van de gezellige avondmarkten, waar tijd is voor een snack en een drankje. Hierna keert u terug naar het hotel. 

 

Dag 04 : Mandalay.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Yangon voor de binnenlandse ochtend vlucht naar Mandalay.

Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in de stad.

Aan het begin van de avond wordt u weer uit het hotel opgehaald en begint u aan een tocht, waarmee u kennis maakt met het avondleven van Mandalay. U komt op plaatsen waar u waarschijnlijk op eigen gelegenheid niet naar toe zou zijn gegaan. U wandelt over de zeer levendige vismarkt en de Yadanar avondmarkt. Tijdens het avondeten laat uw gids u kennis maken met de typische lokale gerechten. De excursie start aan het eind van de middag en eindigt rond 20.30 met een voorstelling van traditionele dans en marionettentheater. In de loop van de avond wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.     

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Ayerwaddy Riverview in Mandalay op basis van een Deluxe kamer met stadszicht. Dit hotel ligt aan de oever van de grote Ayerwaddy rivier en op loopafstand van het centrum van de stad. Het hotel beschikt over een goed restaurant, deels op een groot dakterras met een weids uitzicht over rivier en stad, en een klein zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 05 : Mandalay.

Gehele dag ter vrije besteding. ( Deze dag kan eventueel met een extra excursie naar keuze worden ingevuld )

 

Dag 06 : Mandalay.

Gehele dag ter vrije besteding. ( Deze dag kan eventueel met een extra excursie naar keuze worden ingevuld )

 

Dag 07 : Bagan.

Na het ontbijt vertrekt u met de auto uit Mandalay en rijdt u in een halve dag naar Bagan. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan het tempel complex van Paleik, dat geheel ten onrechte nog nauwelijks door toeristen wordt bezocht.   Deze plaats wordt ook wel Mini Bagan genoemd en staat vol met door planten begroeide pagodes. De slangen tempel in Paleik is bekend vanwege de die pythons slapen rond een Boeddha beelden worden gevoed door de lokale bevolking. Hier krijgt u  beslist het gevoel, dat u de allereerste toeristen bent.  In de loop van de middag arriveert u bij het hotel in Bagan.    De lunch onderweg is inbegrepen. De verdere dag is ter vrije besteding.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Thazin Garden in Bagan op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt in Bagan Myothit (New Bagan), aan de zuidelijke rand van de archeologische zone en aan de rand van het dorp Myothit. Het hotel beschikt over een grote tuin met zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 08 en dag 09 : Bagan.

Gehele dag ter vrije besteding. ( Deze dag kan eventueel met een extra excursie naar keuze worden ingevuld )

Aan het eind wordt de middag maakt u een privé boottocht over de Irrawaddy rivier. Vanaf een zandbank in het midden van de rivier geniet u met een drankje van de zonsondergang, die de tempels van Bagan rood kleurt.  

 

Dag 10 : Kalaw.

Korte transfer van het hotel naar het vliegveld van Nyaung U. Binnenlandse vlucht van Nyaung U naar het vliegveld van Heho.  

Na aankomst in Heho begint u aan een excursie naar Pindaya voor een bezoek aan de beroemde grotten. In het doolhof van deze grotten staan meer dan 8000 Boeddha beelden van albast, marmer, teakhout, baksteen en lakwerk. Hierna bezoekt u een theefabriekje en maakt u een korte wandeling naar een traditioneel Pa O dorp. De lunch is deze dag inbegrepen. In de loop van de middag arriveert u bij het hotel in de plaats Kalaw.

Overnachting in het midden klasse Kalaw Heritage hotel. Dit is hotel is een voormalige villa uit de Britse tijd en ligt op een lage heuvel even buiten het centrum van Kalaw. Het hotel beschikt over een eigen restaurant. Het levendige centrum van Kalaw ligt op 10 minuten loopafstand.  (☼☼☼)

 

Dag 11 : Loikaw.

Na het ontbijt begint u aan een vierdaagse tocht naar het gebied ten zuiden van het Inle meer en rond de plaats Loikaw in de Kayah staat. Kayah staat is de kleinste provincie van Myanmar en ligt tussen het meest zuidelijke deel van het Inle meer en het Pekon meer en de grenzen van de Kayin staat en van Thailand. In dit heuvelachtige gebied, dat pas recent is geopend voor toeristen wonen verschillende bergvolken met ieder hun eigen religie en tradities, zoals de Pa O en de Palaung.

Met de auto en trein rijdt u vanaf Kalaw in ongeveer 2 uur naar Pinlaung. Hier wordt u door leden van een lokale Shan familie tijdens een korte wandeling rondgeleid langs de restanten van het koninklijk paleis van de laatste Sawbwa of prins van het Pinlaung gebied. Indien dat wordt toegestaan, kunt u kennis maken met de 80 jarige prinses die nog bij het paleis woont. Een eenvoudige Shan lunch is inbegrepen en wordt in het huis van de familie gebruikt. Hierna brengt de Shan gids u naar het station voor een treinrit van ruim een uur naar Saung Byaung, waar een Kayah gids u opwacht, om u met de auto naar de plaats Loikaw te brengen. Het traditionele Kayah avondeten wordt gebruikt in een familie huis.

2 nachten verblijft u in het middenklasse Kan Thar Yar in Loikaw op basis van een Superior kamer. Dit hotel ligt aan een klein meer aan de rand van de stad. (☼☼☼)

 

Dag 12 : Loikaw.

De dag begint met een bezoek aan de levendige bevolkingsmarkt van Loikaw. Hierna wordt het voormalige paleis van de Kayah prins bezocht en een klein museum, waar kunst en handwerk te zien is van de streek. Vervolgens rijdt u naar het dorp Kasae Kum, waar u kunt zien hoe de ringen worden gemaakt die de Palaung vrouwen om hun nek dragen en ook wordt u verteld van de legendes van de langnekvrouwen. Na een korte autorit arriveert u in het dorp Pemsong, waar u begint aan een wandeling van ongeveer 4 uur langs verschillende dorpen van Langnek Palaung. Een gids uit de omgeving leidt u rond en vertelt onderweg over hun voorouderverering, het geloof in geesten en het belang van de traditionele totempalen en kruiden medicijnen. Aangezien deze gids geen Engels spreekt, zal uw eigen gids hier zorgen voor de vertaling. Deze wandeling is eenvoudig te maken en voert na een korte klim van ongeveer een half uur, verder over vrijwel vlak terrein. Een langere wandeling is optioneel. De uitzichten onderweg zijn fantastisch. Onderweg wordt een Picknick lunch gebruikt.

 

Dag 13 : Samkar.

a het ontbijt rijdt u naar een dorp van de Hta Nee La Leh voor een wandeling langs de typische huizen en een ontmoeting met leden van deze stam. Met vertaling van uw gids leggen zij u alles uit over hun animistische heiligdommen en tradities. Een rit van een half uur per ossenkar voert u naar de zogenaamde zeven meren, waar  een BBQ lunch wordt gebruikt. Na de lunch rijdt u naar Pekon. De Kaya gids neemt hier afscheidt en met de Shan gids vaart u in een privé boot over het Pekon meer naar het dorp Samkar.

Overnachting in het middenklasse hotel The Inle Sanctuary bij Samkar. Dit mooie nieuwe hotel staat op palen in het water aan de oostzijde van het noordelijke deel van het Pekon meer en heeft een restaurant en comfortabele ruime kamers met ruime badkamer met douche en een eigen terras met een fraai uitzicht over het meer.   (☼☼☼)

 

Dag 14 : Nyaung Shwe.

Vanaf Samkar vaart u vandaag  eerst door een smal verbindingskanaal en daarna verder over het Inle meer naar de plaats Nyaung Shwe. Onderweg worden verschillende stops gemaakt, waaronder een bij de tempel ruïnes van Hmawbi. Tijdens de boottocht naar Nyaung Shwe krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven op en rond het meer. U bezoekt traditionele Shan dorpjes langs de oever en op het water, de beroemde drijvende tuinen en een fabriekje van Cheroot sigaren. Een traditionele lunch is deze dag inbegrepen in een dorpshuis.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Blue Vanda op basis van een Garden villa. Dit is een mooi, nieuw hotel in Nyaung Shwe. Het hotel beschikt over een eigen restaurant. De kamers zijn houten bungalows in een grote tuin. Het hotel ligt op minder dan 10 minuten lopen van het centrum van Nyaung Shwe met winkeltjes en een zeer levendig avondmarkt. (☼☼☼)

 

Dag 15 : Inle meer.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

OF :

Phaung Daw Oo Festival :

( zie voor de correct data hieboven ) 

Dag 16 : Yangon.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Heho. Binnenlandse vlucht naar Yangon. Transfer naar het hotel in Yangon.

Overnachting in het comfortabele, middenklasse hotel Chatrium Royal lake op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt bij het Kandawgyi meer, aan de rand van het oude centrum van de stad Yangon een beschikt over meerdere restaurants, een gezellige bar en een groot zwembad. (☼☼☼☼☼)

 

Dag 17 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding.. Transfer naar het internationale vliegveld van Yangon.

 

==================================================================

Verlenging Ngapali Bach :

Verblijf in Ngapali Beach is alleen mogelijk in de periode 1 september tot en met 4 mei.

Prijzen zijn op aanvraag en verschillen per hotel.

==================================================================

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

5 x lunch.

1 x avondeten.

Auto met airco en chauffeur op elke locatie, behalve in Ngapali Beach.

Alle transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Privé boottochten Inle meer.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Alle genoemde binnenlandse vluchten : 3 ( Air Mandalay, Air Bagan, Yangon Airways, Asian wings, Yangon Airways, Air Kanbawsa of Mann Yadanarpon Airlines. )

Hoogseizoen toeslagen.

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten. ( op aanvraag )

Overige maaltijden.

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

Verzekeringen.

 

 

 

 

 

 

17 DAGEN INDIVIDUELE RONDREIS MYANMAR.

 

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro voor de reis periode 01/04/21 tot 30/09/21 :

Boven genoemd arrangement Myanmar, 17 dagen / 16 nachten                                             : v.a. 1950,-

Gelijk arrangement op basis van BUDGET  hotels                                                                   : v.a. 1750,-

Vanaf prijzen per persoon in Euro voor de reis periode 01/01/21 tot 31/03/21 en 01/10/21 tot 30/11/21 :

Bovengenoemd arrangement Myanmar, excl. Inle festival, 17 dagen / 16 nachten                 : v.a. 2070,-

Gelijk arrangement op basis van BUDGET hotels, 17 dagen / 16 nachten                              : v.a. 1870,- 

Bovengenoemd arrangement Myanmar, inclusief Inle festival, 17 dagen / 16 nachten            : v.a. 2120,-

Gelijk arrangement op basis van BUDGET hotels, inclusief Inle festival, 17 d / 16 n               : v.a. 1920,-

Bijkomende kosten per boeking :

Administratie kosten                                                                                                                  :          25,-

Calamiteitenfonds                                                                                                                     :            2,50

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening

 

Eventuele toeslagen per persoon in Euro :

Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik                                                                    : op aanvraag.

Hoogseizoen toeslagen december / januari                                                                             : op aanvraag.

 

 

Bijkomende kosten per boeking ( verplicht ) :

Administratie kosten                                                                                                                       :        25,-

Calamiteitenfonds                                                                                                                           :          2,50

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening

Visa Myanmar.

 

Eventuele toeslagen per persoon in Euro :

Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik                                                                           :  op aanvraag.

Toeslag hoogseizoen Kerst en jaarwisseling                                                                                  :  op aanvraag.   

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

5 x lunch.

1 x avondeten.

Auto met airco en chauffeur op elke locatie, behalve in Ngapali Beach.

Alle transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie, behalve in Ngapali Beach.

Alle genoemde excursies.

Privé boottochten Inle meer.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Alle genoemde binnenlandse vluchten : 3 ( Air Mandalay, Air Bagan, Yangon Airways, Asian wings, Yangon Airways, Air Kanbawsa of Mann Yadanarpon Airlines. )

Hoogseizoen toeslagen.

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten. ( op aanvraag )

Overige maaltijden.

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

Verzekeringen.

 

 

 

Voorwaarden :

Prijzen zijn op basis van 2 personen in 1 tweepersoonskamer  Prijzen vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid in de tariefklasse. Alle in het programma genoemde tijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijziging. Een dag ter vrije besteding betekent, dat u geen programma heeft op die dag. Uw officiële gids of onze lokale agent zullen voor u bereikbaar blijven ingeval van noodsituaties. Extra programma kunt u ter plaatse regelen via onze agent en via uw gids, maar dan uitsluitend onder de verantwoordelijkheid  van onze agent. Regelt u zelf een excursie buiten onze lokale agent om, dan valt dat niet onder onze verantwoordelijkheid. Indien u uw gids op een vrije dag wilt gebruiken voor het maken van extra tochten, dan is dat niet inbegrepen in de reis en dient u deze ter plaatse voor die diensten te betalen. Prijzen voor extra excursies worden door onze agent met u overlegd en afgesproken. Voor verdere voorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

 

Alle genoemde arrangementsprijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijziging.  

 

Internationale vluchten :

Wij kunnen voor u ook de internationale vluchten reserveren, conform de tarieven en voorwaarden van de door u gewenste maatschappij. Wij maken dan voor u een offerte op datum inclusief de internationale vluchten.

 

Aanvullende excursies :

Wij hebben sommige dagen in verschillende steden vrij gelaten voor diegenen, die op eigen gelegenheid plaats en omgeving verder willen verkennen. U kunt er ook voor kiezen dit programma nog verder in te vullen met aantrekkelijke excursies. Zie voor extra excursie programma en prijzen onze aparte excursie lijst.

 

Strand verlenging Ngapali Beach : 

Dit programma kan verlengd worden met enkele dagen verblijf aan het strand van Ngapali Beach aan de westkust van Myanmar. ( Golf van Bengalen ) U vliegt dan van Heho niet naar Yangon, maar naar Thandwe. Na uw verblijf in Ngapali Beach vliegt u van Thandwe rechtstreeks terug naar Yangon. Er zijn hotels beschikbaar vanaf eenvoudig ( ☼☼ ) tot luxe ( ☼☼☼☼☼ ). Alle hotels liggen direct aan het strand. Dee eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. De prijs van de verlenging hangt af van uw hotel keuze en kan door ons in overleg met u worden vertrekt. Wij bieden in Ngapali Beach ook een tweedaagse Strand Safari aan met een overnachting in een dorpshuis. De strandverlenging Ngapali Beach is niet  mogelijk in het regenseizoen.

 

Hotel accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waardering systeem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxere kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

 

OP MAAT :

Dit is een van de vele programma`s, die wij u kunnen aanbieden. Kijkt u voor alle mogelijkheden op onze website. Alle programma`s kunnen met elkaar worden gecombineerd of aangepast aan uw persoonlijke wensen, interesses en fysieke conditie. Alles kan geheel voor u op maat worden gemaakt. Voor specifieke vragen en verzoeken kunt u ons te allen tijd mailen of telefonisch contact met ons opnemen.  Wij nemen de tijd voor u.  

 

Vanaf prijzen zijn geldig voor reizen tot 30/09/21.

Vanaf prijzen zijn geldig voor boekingen tot 30/06/21.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000