BASIS PROGRAMMA`S TEGEN EEN LAGE PRIJS.

Wij zijn met onderstaande speciaal geselecteerde reizen uitgegaan van een compleet en met zorg door ons samengesteld programma naar buitengewone plaatsen. Dit zijn niet per definitie onze goedkoopste reizen. Wij kunnen u ook een basis programma aanbieden, waarbinnen veel ruimte is voor een verkenning van de bezienswaardiger op eigen gelegenheid. U heeft dan een programma met uitsluitend accommodatie en transfers tussen de verschillende plaatsen inbegrepen voor een lage prijs. Het verdere programma vult u dan zelf ter plaatse in. Ook deze programma`s kunnen wij aanpassen aan het voor u beschikbare aantal dagen en aan uw budget. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

12 dagen individuele rondreis Noord en Zuid Vietnam.

( Reis : Vietnam 01 )

 

Dag 01 : Hanoi.

Aankomst op het vliegveld van Hanoi. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Hanoi. De verdere dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Boutique 1 in Hanoi op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt midden in de historische wijk van Hanoi. De markt van Dong Xuan en het Hoan Kiem meer liggen op 5 minuten loopafstand. Het hotel beschikt over een restaurant voor lunch en avondeten en gratis Wifi.  Fietsen zijn in het hotel te huur. (☼☼☼)

 

Dag 02 : Hanoi.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt eenvoudig op eigen gelegenheid de stad verkennen.

 

Dag 03 : Ha Long Baai.

Na het ontbijt wordt u opgehaald uit het hotel. Een shuttlebus van de Cruise organisatie boot brengt u in ongeveer drieënhalf uur naar de Halong Baai. U rijdt door een landschap van rijstvelden in de delta van de Rode rivier.

Na aankomst in de plaats Tuan Chau brengt een motorsloep u naar de Cruise boot.

Rond lunchtijd begint u aan de fascinerende rondvaart door de Halong en Bai Tu Long baai. U kunt genieten van prachtige Karst rotsformaties als Perfume Rock, Fighting Cock, Lonely Rock en Saddle Rock. Er zijn hier bijna 2000 van deze eilanden. In de loop van de middag arriveert de boot bij het dorp Vung Viêng. Vanuit dit dorp kunt u per kajak de rotsformaties, zeegrotten en verborgen Phong (binnenmeertjes) te verkennen.  Het roeien en kajakken is makkelijk te doen. U kunt geheel zelf roeien of met de hulp van de begeleiders. Een begeleidende boot blijft bij u. Onderweg is ook gelegenheid om te zwemmen. In de namiddag keert u terug naar de Cruise boot en voor het begin van het avondeten leert u van de kok, hoe u zelf Vietnamese loempia`s kunt maken. Het avondeten is een traditionele Vietnamese maaltijd met Seafood. De Lunch en het diner op de boot zijn inbegrepen.

Overnachting op een van de moderne Cruise boten van Glory Legend Cruise op basis van een Deluxe hut. Deze comfortabele kleine boten  beschikken over 11 tot 17 hutten  met een ruime eigen badkamer, voorzien van alle faciliteiten.

N.B. : Wij bieden ook Halong Cruises aan met andere maatschappijen en op Jonken.

 

Dag 04 : Hue.

Na de zonsopgang boven de baai en het ontbijt aan boord is er tijd om te ontspannen en u kunt eventueel een Tai Chi les meemaken op het zonnedek.  Hierna bezoekt u met een gids de indrukwekkende grot van de verrassingen, Sùng Sôt. Dit bezoek duurt een klein uur en de ingang van de grot ligt boven aan een trap van honderd treden. Goed schoeisel is hier een absolute noodzaak. De lunch aan boord is inbegrepen. In de loop van de middag vaart u terug naar de haven van Tuan Chau. Na aankomst wordt u naar het vliegveld van Noi Ban gebracht voor de korte binnenlandse vlucht naar Hue  met Vietnam Airlines. Op het vliegveld van Hue wordt u verwelkomd door een nieuwe gids en chauffeur, die u naar het hotel in Hue brengen.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Romance in Hue op basis van een Deluxe Mountain & Stadium view kamer. Dit hotel ligt in het centrum van de stad Hue, op loopstand van de Parfum rivier Huong en de verboden Purperen stad, en beschikt over twee goede restaurants, gratis Wifi en een zwembad op het dak. (☼☼☼☼)

 

Dag 05 : Hue.

Gehele dag ter vrij besteding. U kunt eenvoudig op eigen gelegenheid de stad verkennen.

 

Dag 06 : Hoi An.

Na het ontbijt begint u aan de afwisselende autorit van Hue naar Hoi An, via de stad Da Nang. U rijdt door het prachtig kustlandschap van de Mandarijnenweg, langs de Cau Hai lagune en over de indrukwekkende, 496 meter hoge Hai Van pas, de pas van de wolken bij de zee. De pas slingert zich ruim 20 kilometer met veel bochten over de berg, is de hoogste en langste pas van heel Vietnam, ligt op de grens tussen de oude koninkrijken van Dai Viêt en Champa en op de scheiding tussen de klimaatzones van noord en zuid Vietnam. De weg werd al in de 15e eeuw aangelegd voor de geleerden, die in de hoofdstad hun Mandarijnen examen moesten afleggen en is de hoogste en langste pasweg van heel Vietnam. Halverwege kan een fotostop gemaakt worden bij een prachtig uitzicht op de vissersdorpen aan het strand van Lang Co en op de baai van Da Nang. In de stad Da Nang wordt een bezoek gebracht aan het, in 1915 geopende, Cham museum. Dit museum huisvest circa 300 terracotta, bronzen en zandstenen sculpturen uit de tempels van het Cham rijk, waaronder de  beroemde Tra Kieu danser. Op weg naar Hoi An passeert u de Marmerbergen, vijf heuvels van kalksteen en marmer, en het 500 jaar oude dorp Lang Da, waar handwerkslieden vanouds beelden van marmer en graniet.  Aan het eind van de middag arriveert u in Hoi An.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Thuy Duong in Hoi An op basis van een Superior kamer. Dit hotel ligt centraal in Hoi An en op 5 minuten loopafstand van oude stad en beschikt over een goed restaurant, gratis Wifi een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 07 : Hoi An.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt eenvoudig op eigen gelegenheid de stad verkennen.

 

Dag 08 : Hoi An.

Gehele dag ter vrij besteding.

 

OF :

 

Extra excursie My Son :

( Tegen toeslag / bij boeking extra te reserveren )

De liefhebbers van de antieke cultuur van Zuid Oost Azië kunnen deze dag nog een interessante, begeleide fietstocht maken naar het antieke heiligdom en Wereld Erfgoed My Son. Dit complex ligt in een vallei op 45 kilometer van Hoi An. De gids toont u vervallen ruïnes, die 1000 jaar lang het centrum vormden van de bijzondere Cham beschaving. My Son is een verzameling van 71 Hindoe Shiwa tempels, gebouwd in zeven verschillende stijlen tussen de 4e eeuw en de 14e eeuw door alle koningen van het Champa rijk. 20 van deze tempels zijn min of meer intact. Hoewel Franse wetenschappers tussen 1937 en 1945 veel van deze bouwwerken hebben gerestaureerd, zijn ze tijdens de Vietnam oorlogen weer beschadigd geraakt. Rond het bezoek aan deze speciale plaats fiets u tussen de rijsvelden door een mooie landelijke omgeving. Onderweg ziet u ook de Boeddhistische An Hoa Pagode en enkele oorlogsmonumenten en u maakt een boottocht over het Thach Ban meer. Aan het begin van de middag keert u terug naar het hotel. Deze excursie is inclusief transfers, Engel sprekende gids, entreegelden, huurfiets en lunch.

 

Dag 09 : Ho Chi Minh stad.

In de loop van de ochtend wordt u uit het hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Da Nang. Binnenlandse vlucht van Da Nang naar Ho Chi Minh City met Vietnam Airlines. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Family Inn in Ho Chi Minh stad op basis van een Deluxe kamer. Dit nette budget hotel ligt in het centrum van de stad op 10 minuten loopafstand van de Ben Thanh markt en de restaurantwijk.   Het hotel beschikt over gratis Wifi en een restaurant.  (☼☼☼)

 

Dag 10 : Ho Chi Minh stad.

Deze dag maakt u een rondrit door de stad en de omgeving. Saigon ligt aan één van de negen rivierarmen, de zogenaamde Cuu Long of Negen Draken, van de grote Mekong delta en is een zeer levendige en moderne stad met traditioneel Vietnamese, Amerikaanse en Chinese invloeden. Moderne hoogbouw wordt hier afgewisseld door Chinese pagodes, eetstalletjes en straatverkopers.

U bezoekt de Taoïstische tempel van de Jade keizer, een van de meest fotogenieke tempels van de stad, gebouwd in 1909 door de Kantonese gemeenschap en versierd met Jade groene dakpannen, met beelden van  goden en helden en het mooiste houtsnijwerk van de stad. Hierna ziet u het Herenigingspaleis, tot 1975 het paleis van de president van Zuid Vietnam, de Rooms-katholieke Notre Dame kathedraal en het hoofdpostkantoor, gebouwd tussen 1877 en 1883, in de Franse koloniale periode, door de beroemde architect Gustav Eiffel. Aan het eind van de ochtend krijgt u een rondleiding door het oorlogsmuseum, een van de meest populaire musea van de stad met indrukwekkende herinneringen aan strijd tegen de Fransen en de Amerikanen. De lunch in een restaurant in de stad is deze dag inbegrepen.

`s Middags rijdt u de stad uit en maakt u kennis met de Cu Chi tunnels, gelegen op 75 kilometer ten noordwesten van Saigon in een gebied dat een belangrijke rol speelde in de Vietnam oorlogen. 18000 boeren guerrilla’s legden hier in totaal ruim 200 kilometer tunnel aan, voorzien van slaapkamers, woonruimtes, rookloze keukens en schuilplaatsen tegen de bombardementen. Aan het eind van de middag keert u terug naar het hotel.

 

Dag 11 : Ho Chi Minh stad.

Na het ontbijt wordt u naar het plaatsje Ben Tre gebracht, vanwaar u een  Cruise maakt door een deel van de Mekong Delta begint. Onderweg maakt u enkele wandelingen door fruitboomgaarden en langs verschillende kleine werkplaatsen van handwerkslieden, die uiteenlopende waren fabriceren van bakstenen tot geweven stromatten en kokos snoepjes. Aan het eind van de ochtend vaart u met een Xe Loi watertaxi naar een restaurant, waar gelegenheid is de lunch te gebruiken. Hierna gaat u aan boord van een kleine Sampan voor een boottochtje door de smalle kanalen. Vervolgens maakt u een fietstocht door de boomgaarden naar het huis van Mr. Kahn, een gepassioneerde antiek verzamelaar. Zijn huis staat vol met bijzondere gebruiksvoorwerpen en traditionele volkskunst uit Vietnam, maar ook uit andere delen van Azië. Hij toont u foto albums met beelden uit de Franse koloniale tijd. In de loop van de middag fiets u terug naar de rivieroever en vaart u weer naar het beginpunt van de boottocht, om terug te rijden naar het hotel. 

 

Extra excursie Avond in Saigon :

( Tegen toeslag / bij boeking extra te reserveren )

Deze excursie begint aan het eind van de middag rond zonsondergang. Onder begeleiding van uw gids maakt u kennis met het avondleven van Ho Chi Minh stad vanaf de buddyseat van een motorfiets. U zie het bruisende straatleven, de verschillende soorten eetstalletjes en bezoekt de grote avondmarkt. De tocht eindigt met een Street BBQ. Hier kunt u zoveel eten van de lokale schotels als u op kunt. Deze excursie is een heel bijzondere ervaring, geeft een goed beeld van het stadsleven in de zonduren, is veilig en geschikt voor iedere leeftijd. Een absolute aanrader. Aan het eind van de avond wordt u terug gebracht naar het hotel. Deze avond excursie is inclusief transfers, Engel sprekende gids, entreegelden en avondeten.

 

Dag 12 : Ho Chi Minh stad.

Gehele dag ter vrije besteding. In de loop van de dag wordt u uit het hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld Ho Chi Minh City.

 

 

12 dagen individuele rondreis Noord en Zuid Vietnam.

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 2 personen :

Arrangement Vietnam, 12 dagen / 11 nachten ( 02/01/21 tot 30/04/21 )                                  : v.a.  

Arrangement Vietnam, 12 dagen / 11 nachten ( 01/05/21 tot 30/09/21 )                                  : v.a.  1150,-

Arrangement Vietnam, 12 dagen / 11 nachten ( 01/10/21 tot 31/10/21 )                                       :   op aanvraag.

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 4 personen :

Arrangement Vietnam, 12 dagen / 11 nachten ( 02/01/21 tot 30/04/21 )                                   : v.a.    

Arrangement Vietnam, 12 dagen / 11 nachten ( 01/05/21 tot 30/09/21 )                                   : v.a.    995,-

Arrangement Vietnam, 12 dagen / 11 nachten ( 01/10/21 tot 31/10/21 )                                       :   op aanvraag.

 

Bijkomende kosten per boeking :

Administratie kosten                                                                                                                       :         25,-

Calamiteitenfonds                                                                                                                           :           2,50

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening

Visa Vietnam.

 

Eventuele toeslagen per persoon in Euro :

Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik                                                                     : v.a.   295,-.

Extra excursie My Son op basis van deelname 2 personen                                                      :           90,-

Extra excursie My Son op basis van deelname 4 personen                                                      :           75,-

Extra excursie avond in Saigon  op basis van deelname 2 personen                                       :            65,                                                                                                                  

Extra excursie avond in Saigon  op basis van deelname 4 personen                                       :            65,-

 

              

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

2 x lunch.

1 x diner.

Busje met airco en chauffeur op elke locatie.

Alle genoemde transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Genoemde binnenlandse vluchten. ( 2 x Vietnam Airlines)

Lokale hotel belastingen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten. ( zie onderaan )

Overige maaltijden.

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Hoogseizoen toeslagen. ( zie toeslagen )

Annulering en reisverzekering.

Visa Vietnam

Luchthaven vertrekbelasting.

 

          

Voorwaarden :

Prijzen zijn op basis van 2 personen in 1 tweepersoonskamer of 4 personen in 2 tweepersoonskamers. Internationale vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid in de tariefklasse. Alle in het programma genoemde tijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijziging. Een dag ter vrije besteding betekent, dat u geen programma heeft op die dag. Uw officiële gids of onze lokale agent zullen voor u bereikbaar blijven ingeval van noodsituaties. Extra programma kunt u ter plaatse regelen via onze agent en via uw gids, maar dan uitsluitend onder de verantwoordelijkheid  van onze agent. Regelt u zelf een excursie buiten onze lokale agent om, dan valt dat niet onder onze verantwoordelijkheid. Indien u uw gids op een vrije dag wilt gebruiken voor het maken van extra tochten, dan is dat niet inbegrepen in de reis en dient u deze ter plaatse voor die diensten te betalen. Prijzen voor extra excursies worden door onze agent met u overlegd en afgesproken. Voor verdere voorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

 

Alle genoemde arrangementsprijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijziging.  

 

Aanvullend :

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening.

 

Hotel accommodatie :

Het is belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van Juli tot en met augustus en van half december tot begin januari. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst.

De door ons gebruikte kamertype aanduidingen zijn die van het hotel en mogen niet gezien worden als een kwaliteitsoordeel van onze kant. Belt u ons gerust voor meer uitleg over kamertypes.     

 

Internationale vluchten :

Wij kunnen voor u ook de internationale vluchten reserveren, conform de tarieven en voorwaarden van de door u gewenste maatschappij. Wij maken dan voor u een offerte op datum inclusief de internationale vluchten.

Voor deze reis :

 

Belangrijk om te weten :

Het startpunt of eindpunt voor reizen door Vietnam is Hanoi of Ho Chi Minh City. Een gevarieerd aantal luchtvaart maatschappijen vliegt op deze beide steden. Tevens kunt u Vietnam binnen gaan en verlaten via landgrenzen met Cambodja en Laos. Zie hiervoor de pagina`s over landen combinaties. De in het programma genoemde hotels kunnen worden opgewaardeerd naar hotel in verschillende hogere klassen.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor de beste reis voor uw interesses en mogelijkheden.

 

OP MAAT :

Dit is een van de vele programma`s, die wij u kunnen aanbieden. Kijkt u voor alle mogelijkheden op onze website. Alle programma`s kunnen met elkaar worden gecombineerd of aangepast aan uw persoonlijke wensen, interesses en fysieke conditie. Alles kan geheel voor u op maat worden gemaakt. Voor specifieke vragen en verzoeken kunt u ons te allen tijd mailen of telefonisch contact met ons opnemen.  Wij nemen de tijd voor u. 

 

Vanaf prijzen zijn geldig voor reizen tot 30/11/21.

Vanaf prijzen zijn geldig voor boekingen tot 30/06/21.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000